• Sign Up! To view all forums and unlock additional cool features

    Welcome to the #1 Mercedes-Benz GLA Forum and Mercedes GLA community dedicated to Mercedes-Benz GLA owners and enthusiasts. Register for an account, it's free and it's easy, so don't hesitate to join the Mercedes-Benz GLA today!

ECO start/stop shifts car into neutral upon restart

rmb2015

New member
Messages
1
Reactions
0
Location
Texas
#1
I had the battery replaced at my last service in my 2015 GLA250. I have had several issues at stop lights where the ECO system turns off the car and the car restarts but the dashboard goes black and then red text appears saying to not shift the car into neutral while driving. I have to put the car into park, turn off the car with the key, and restart it. Is this likely an auxillary battery issue? Something worse? Bad battery install?
 

Thomas

New member
Messages
1
Reactions
0
Location
Houston, TX, USA
#2
My 2016 is doing the same, similar situation replaced battery. Any help is appreciated
 

AdeG

New member
Messages
4
Reactions
0
Location
Stamford, UK
#7
I had the battery replaced at my last service in my 2015 GLA250. I have had several issues at stop lights where the ECO system turns off the car and the car restarts but the dashboard goes black and then red text appears saying to not shift the car into neutral while driving. I have to put the car into park, turn off the car with the key, and restart it. Is this likely an auxillary battery issue? Something worse? Bad battery install?
 

AdeG

New member
Messages
4
Reactions
0
Location
Stamford, UK
#8
I don't know if this applies to your car, but most modern cars require that the new battery is installed on the cars obd computer. If this wasn't done it can cause the stop/start system to malfunction or not work at all. Cars with stop/start systems require a special type of battery. This poses a couple of questions. 1. Was your car serviced by a MB dealer or your local garage ?. 2) Have they fitted the correct battery and installed it onto the cars management computer ?. Assuming that your car did not have this problem before the battery replacement, the first thing you need to do is go back to where it was serviced and explain the problem and ask them to remedy it. If they refuse then your next port of call is to report this, "Potentially dangerous problem", to Trading Standards
 
Messages
3
Reactions
0
Location
California, USA
#9
Same issue here. I had some body work done by a Mercedes recommended body shop and they ended up changing out my battery. I ended up with the same problem. If I try to accelerate as the ECO mode shuts the engine down, my entire vehicle shuts down and I get the red message on my dashboard telling me to bring it in to the dealership for repairs. If I turn the car off then back on, it will resume working as normal.

Did you remedy the problem or are you still experiencing it?
 

Mercedes GLC Posts

Mercedes GLE Posts



Top